VIDEO: Britu policija arestē neticami novecojušo Džūljenu Asanžu

Kadrs no video

Lielbritānijas policija ceturtdien aizturējusi sensitīvas informācijas dalīšanās vietnes “WikiLeaks” dibinātāju Džūljenu Asanžu. Asanžs, kurš pēdējos septiņus gadus pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā, policijai sekoja nelabprāt, turklāt izskatījās ārkārtīgi novecojis – austrāliešu datorspeciālists ir tikai 48 gadus vecs, bet izskatās gadus 15 vecāks.

Viņš aizturēts, jo Ekvadora atsaukusi politisko patvērumu, turklāt ASV pieprasa viņa izdošanu un pārkāpti arī Lielbritānijas likumu noteikumi.

“Džūljena Asanža rupjā un agresīvā uzvedība”, kā arī vārdā neminētas organizācijas “naidīgie un draudīgie paziņojumi” attiecībā uz Ekvadoru, patvērumu Asanžam padarīja neiespējamu, paziņoja prezidents Lenins Moreno. “Viņš īpaši pārkāpa normu par neiejaukšanos citu valstu iekšējās lietās.”

Londonas policija aizturējusi Asanžu Ekvadoras vēstniecībā, jo viņš nav “ieradies tiesā” atbilstoši 2012.gadā izdotajam tiesas rīkojumam.

Tikmēr “WikiLeaks” paziņoja, ka Ekvadora pārkāpusi starptautiskās tiesības un rīkojusies nelikumīgi, atsaucot patvērumu Asanžam. Vietne arī ziņo, ka Ekvadoras vēstnieks uzaicinājis policiju vēstniecībā aizturēt Asanžu.

Viņš nogādāts Londonas centra policijas iecirknī un vēlāk ceturtdien tiks vests uz tiesu.

Pievienot komentāru